Advent



Gårdagen här i Pite var så sinessjukt kall. Det var ingen bra dag att gå på stan, I tell you.
Fick lite julkänsla dock när det var så vitt och krispigt. Det upplysta trädet på torget hjäpte.
Missade julskyltningen idag, men var på adventskonsert där en bekant sjöng.
Otroligt fint måste jag säga =)


My bad

Telia trodde uppenbarligen att jag enbart ville ha min nya fina telefon som prydnad på väggen. Jag kan fortfarande inte ringa. "Antagligen inom en timme" tyckte jag det lät som häromdagen. Ja ja.

Idag har jag närvarat på styrelsemöte och allt. Det ni.
Att sedan den mesta av mötestiden ägnades åt problemet hur vi skulle kunna inhandla alkoholhaltiga drycker utan att behöva lämna in skämmiga kvitton på det, är en annan sak.

Ikväll ska tvättas, packas, läsas, göras matlåda och antagligen inte tränas.
Med största sannolikhet blir det några avsnitt Scrubs också.


Candy



Här har vi den fulsnygga skapelsen.  Jag lyckades tjata mig till en sån här istället för en sån där trådlös dålig sak som de slänger efter en gratis. Den var iofs värd mer, men hellre att jag har en telefon jag faktiskt kan tänka mig att prata i. 
Jag slapp betala nån startavgift, så jag är skapligt nöjd. För 180 spänn i månaden kan jag nu ringa "gratis" till alla fasta telefoner på kvällar och helger och till alla teliamobiler dygnet runt. Tror jag ringer till andra mobiler ganska billigt också. Blir nog bra det här.

Curse you, Ohlson!

Hade ju tänkt vara duktig och träna ikväll, förkylningen är mycket bättre och man måste ju rycka upp sig helt enkelt. Men så hamnade jag i matkoma och fick huvudvärk och känner pressen att hinna med nåt annat ikväll också. För vad kan vara roligare att ägna kvällen åt än en djupgående analys av mikrovågsugnsinstruktioner signerad Karin Mårdsjö? Beats me.

Ska nog bege mig ner mot staden imorgon och fixa lite fast telefoni. Allt är så sinnesjukt dyrt, men jag räknar med att det lönar sig i längden. Om inte annat i minskat antal hjärntumörer pga mobilstrålning.

Med lite tur blir det träning imorgon istället. Dessutom måste jag återigen få tag på ett överstort verktyg för att knipsa cykellåset. Jävla clas ohlson-skit.

Män i uniform

Så hade man plötsligt fullt med rök i hela korridoren och rummet. Det svider lite oskönt i halsen.
En i min korridor hade tydligen glömt grytan på plattan. Det var visserligen en del rök, men ingen brand eller så. Tyvärr hann det stora larmet i trapphuset gå igång. Tydligen så kommer brandkåren då, oavsett. Bilen knödde de på nåt sätt in mellan husen framför porten.
Jag stängde in mig på rummet, livrädd att måsta betala för utryckningen eller nåt. Man har ju hört skräckhistorier om sånt.
I övrigt har helgen varit ok, förutom körkonserten i fredags var jag och såg när folket från darlkarlså folkhögskola spelade. Det lät bra.
Nu måste jag återgå till läsningen! Ändå har jag knappt gjort annat hela helgen...

Lovsång och stress

Snart ska man ut i kylan igen, jag som just har vräkt i mig en massa käk och börjar bli lite smått dåsig. Men det ska bli trevligt med lite gospelkonsert och att se något annat än det här rummet. Annars brukar alternativet vara att gå ut till det smått stökiga och äckliga köket. Tekvällen med klassen blev tydligen iställd också, fast det är ganska bra, då slipper jag bekymra mig över att jag missar en massa trevligheter genom att inte vara där.

Det är konstigt det där med att man kan vara stressad fast man egentligen har en massa tid över till allt möjligt. Och skulle jag vara sådär sjukt effektiv och studera flitigt åtta timmar om dagen så skulle säkert all litteratur vara läst och kursen vara färdig vid det här laget.
Men allt tar ju sin lilla tid, det räcker tydligen inte att avsätta flera hela dagar åt att läsa en bok.
Jag är helt enkelt för lat för universitetsstudier.....och för ambitiös. Det senare för att jag hatar mig själv för att jag är så ineffektiv och lat.


...

Man gör inget annat än läser hela dagarna, ändå har jag inte ens läst hälften av det jag borde.
Jag borde börja fundera på den där större uppgiften som ska in vid jul känner jag. Men det vore en fördel om man först fattar vad det är man ska göra innan man börjar skriva. Så jag ska nog läsa lite till.

Mitt liv just nu är ungefär lika spännande som det låter. Nästa helg har jag kanske en resa upp till Pite att se fram emot. Yey.

Jupp

Så fort jag kommer i närheten av mina bröder åker jag på en förkylning. Typiskt. Jag som hade tänkt vara så duktig och träna en massa i veckan. Nu får jag sitta hemma och läsa istället, vilket i och för sig är väldigt välbehövligt det med.
Det händer en del trevligheter i helgen också, synd att allt hopar sig på fredag bara. Men jag har lovat att jag ska gå på konsert, så det får det bli =)

Bunnies - because there's no such thing as too much cute

Alltid är man på fel ställe. Jag hörde att grammatiktentan är rättad och skulle gärna hämta den, hade jag inte varit 30 mil därifrån. Borde ha läst en massa, men som alla vet får man absolut ingenting gjort när man är hemma. Min lägenhet är inte direkt den ultimata studiemiljön den heller, men i brist på annat kan man slänga in lite läsning emellanåt.
Här måste städas, katterna ska klappas,hunden rastas, kaninen hållas sällskap och tro det eller ej, det finns faktiskt en tv att kolla på också. Om man ser det på det sättet så är detta inte ett så dåligt ställe att vara på ändå. Där det finns kaniner vill jag också vara......

Festival, yey

Så var man tillbaka i Sundsvall igen, får passa på när man har några föreläsningsfria dagar.
Inte hann jag få böckerna jag beställt innan jag åkte heller. Man kan vara ute i hur god tid som helst utan att hinna få böckerna tills man verkligen behöver dem.

Men det har varit en trevlig kväll ändå. Tog mig direkt från bussen till en liten världsmusikfestival =)
Världsmusikstudenterna från götet spelade, med Sten Källman den bekantingen. Sen blev det ett gäng som spelade afrikanska trummor och dansade, riktigt sköna killar. Sista bandet lirade kubansk och sydamerikansk jazzinfluerad musik, pianisten var min gamla estetlärare.
Thaimatsbuffé bjöds det på också. Bättre blir det nästan inte. Mina öron värker lite dock.....


Ugh

Tomten kom visst tidigt i år. Vi har just fått tusentals sidor litteratur slängda över oss, bara att börja plöja.
Vi ska dessutom läsa två kurser samtidigt fram till jul. Så imorgon får vi veta vad som väntar i nästa mardrömskurs.
Inte blir det mycket till jullov heller. Dessutom ser det ut som att man får göra några resor upp till Umeå eller skicka tentorna med vanligt brev, då vår lärare inte riktigt har greppat att det finns något som kallas mail.
Men det är väl bara att bita ihop antar jag.

Jag som hade tänkt åka hem en sväng imorgon, det blir till att packa väskan full med böcker då........
Nu ska jag iväg och träna och utan att ha dåligt samvete över att jag inte läser, jag måste tänka på nåt annat känner jag.

G'natt

Satan vad det är gott med hamburgare, varför äter jag inte det oftare?
Svaret på det kanske är att jag inte är berusad tillräckligt ofta.
Ugh, bara detta är en bedrift. Nu blir det att lägga sig. Vi ses igen på måndag. I bästa fall.

Part A!

Herregud, vilken seg dag. Men jag börjar rycka upp mig lite nu känner jag. Inge mer sova för min del, ikväll är det fest.
Jag och Peter är fortfarande tillsammans, det är facebook som fuckade med mej häromdagen och ville få det till att jag var man, född 1990 och singel. Inget fel med det, om det nu vore sanning. Som vi alla vet kan man ju inte ändra historiens gång. Eller i detta fall facebook-historiken.
Jag blev just väldigt hungrig och ska alldeles strax göra något åt det.

Ho ho ho

Radiotjänst ringde.
Har jag någon tv? Jag sa som det var. Nej.
Vem i hushållet ansvarar för att betala radio- och tvavgift? Men jag har ingen tv.
Men jag bor väl inte ensam? Jo.
Jag kanske köper en tv? Det får vi se.
Jag kanske får en tv i julklapp? Jag vet inte.
Då bestämde hon sig för att registrera mig från och med den 1 januari.
Vad fan, har hon varit och kollat i media markt-tomtens säck eller?
Om jag då inte fått en tv vid det laget kunde jag ju ringa och meddela det till dem, tyckte hon.
Varför ska det vara så? Ska de komma och skriva upp mej på sin svarta lista över personer som de tror ljuger om sitt tv-innehav? Om jag nu införskaffar en tv kan jag väl själv kontakta radiotjänst när det i så fall blir aktuellt att betala tv-avgift.
Kanske att jag lät lite irriterad, för hon avslutade samtalet ganska snabbt efter det.
Inte för att det är hennes fel.
Men ändå......

Done

Idag hade vi redovisning av det där grupparbetet. Jag överlevde det också, tror till och med att det gick skapligt bra. Jag såg Obamas segertal innan jag gick imorse och blev ganska inspirerad faktiskt. Det jobbet är nog inte lämpat för någon med scenskräck.

Nu är man ledig i helgen innan nästa kurs börjar. Det blir så tomt när det dåliga samvetet plötsligt inte finns där. 
Blir nog fest till helgen och antagligen lite fika på stan också. Och träning.....om jag orkar.
Släpade mig iväg på ett pass ikväll, så jag känner mig rätt trött, fast det känns ganska gött i kroppen också.

Yes we can

Hade en liten föreläsning om retorik och muntliga redovisning idag. Det var inte till nån hjälp kan jag säga. Om inte annat blev man lite mer nervös inför morgondagen. Har ju skrivit ner ungefär vad jag ska säga i alla fall, men problemet med mig är att om jag skriver ned stödord så faller allt annat jag ville säga bara bort.
Jag vill ha en snäcka i örat där någon ord för ord berättar för mig exakt vad jag ska säga.
Det är väl bara att leva i förnekelse fram till själva redovisningstillfället antar jag, det har funkat förr. Endera det eller att vara riktigt, riktigt förberedd. Och det kommer ju inte direkt att hända....

En annan sak som upptar min tid är USA-valet. Inte så att jag ringer runt till folk och piskar dom till valurnorna, men det är ju intressant ändå. Tyvärr så påverkar det ju även oss i ganska stor utsträckning. Därför tycker jag att det borde införas en liten röstning välden över när det är dags att tillförsätta president i Amerika. Det vore inte mer än rättvist.
Om man skulle gå efter mediernas bevakning kunde man ju tro att det är Sveriges nya president man röstar om, jag är väl aningen oinsatt i ämnet, men jag kan knappt hålla reda på de politiska ledarna inom Norden. Men i USA ska hålla reda på varenda liten sakfråga och varenda gravida dotter och illegala nästan-faster. Tröttsamt.
Men ändå - Go Obama!

Ska beställa en massa dyra böcker nu, men lite tur kanske man hinner få dem innan kursen redan är slut.

Måste hinna träna också, jag kom nästan inte i mina jeans imorse......de måste ha krympt i tvätten.....

Bussresa

Tillbaka i Umeå igen. Har precis fixat en ny bredbandsleverantör också, de innan var inget att ha. Huvudsaken är att man har internet i alla fall.
NU borde jag verkligen ta tag i den där uppgiften som ska redovisas snart.......alldeles för snart. Men så blir det när man "roar" sig i stället för att studera hela helgen.

RSS 2.0