Gott nytt

Facit av årets nyårslöften:

Jag har inte ätit så mycket godis alls i år.

Jag har hela året fikat, ätit och umgåtts med det trevligaste sällskap man kan tänka sig.

Jag har inte använt tandtråd i år heller.

Jag har varken blivit en bättre eller en sämre människa, jag är nog relativt oförändrad.
På gott och ont.


Ikväll ska jag rama in året genom att fortsätta på ungefär samma spår och frossa i god mat och dricka skumpa med fina vänner. Inte tänker jag använda tandtråd heller.


Tangle in this trampled wheat

Jag känner inte igen mig själv längre. Jag vill ha min pepp och mitt självförtroende tillbaka. Jag vill känna att jag gör något bra för en gångs skull och jag vill känna mig kompetent och jag vill känna mig fantastisk. Det var vad de hade väntat sig idag på min kommande praktikplats: en konsult som stormar in med fantastiska idéer och svaren på deras böner. Jag fick inte ur mig en vettig tanke och jag gick därifrån utan att ha blivit något klokare på min uppgift och utan att egentligen ha gett dem något överhuvudtaget. Men med förväntningarna rejält sänkta från deras håll är det som bäddat för mig att återkomma om ett par månader och strike them like a ******.

En välsignad jul, trots allt

Jag vet inte hur det gick till, men plötsligt är årets julklappar inhandlade och jag går mest runt och kollar på saker till mig själv. Hela tiden hittar jag saker som jag glömt bort att jag behövde eller ville ha. Inte bra.

Men! Sista tentaresultatet för terminen har som utlovat ramlat in och jag drar en lättnadens suck. Jag saknar Umeå, men inte så mycket att jag vill dit och svamla ytterligare en tenta om engelsk grammatik. Precis som Carl-Bertils ömma moder lägger jag huvudet på sned, får något religiöst i blicken och tar jul.


Across the great divide

Så var det helt plötsligt gjort. Ännu en termin är (kanske) avslutad och ikväll ska det firas och julmysas. Sedan ska jag sätta mig och vänta in tomheten.

Söndag. Ugh.

Herregud, är det redan söndag kväll? Vad hände med helgen? Och varför är inte min analys klar? Jag har åtminstone mina planer för kvällen klara för mig.....

Bara gööört!

Thrown right at me

And we live so close that we've probably seen
the same bird, the same time and solemnly scream:
One day I'll find just that friend who can see, all this weird beauty thrown right at me

Food is good

Idag blir det film och, vad som är viktigare, mat och godsaker!

   



   



 

Sons of Anarchy



Ska det vara så svårt? Varför kan inte lite fler killar vara som Jax? Fast kanske inte ändå....


Bring on the gluttony

Ikväll har jag kokat kanelkola och haft det ganska gött i allmänhet. När man varit effektiv och duktig under dagen försvinner helt plötsligt en hel del av det dåliga samvetet och stressen. Snart är det helg och helg verkar nu för tiden vara synonymt med trevligt sällskap och frossande i god mat. Jag är redo.


Lonely for words that you ain't spoken

Alla dessa engelska ord - de flesta av dem helt meningslösa för mig. Äntligen är det tillåtet att dra ur den mentala proppen och låta dem försvinna ur mitt huvud för att aldrig komma igen. Jag vill gärna tro att min hjärna har ett väldigt begränsat utrymme där den lagrar information, i varje fall känns det så. Så nu är det dags att lämna plats åt annat.
Grammatik, närmare bestämt.


Gammlia

Det är tenta varje vecka nu för tiden men det är inget som hindrar en från att gå på fest och ha trevligt. Det blev senare än väntat igår fast vi stannade inne hela kvällen. Trots det infann sig julmarknadspeppen idag och julstämingen lät heller inte vänta på sig när man var tvungen att trängas bland människor, barn och renkorv för att få se en glimt av var tomten bor. Efter lite (azerbajdzjanskt!) fika blev det en lagom kylig promenad hem.

Ikväll blir det adventsfika och fortsatt opluggande.


RSS 2.0