Combat

Ikväll blev det bodycombat, det var riktigt jobbigt och en skön urladdning. Nu kan jag slappa med gott samvete i helgen.
Jag har städat och rensat lite också, annars har jag knappt gjort något vettigt. Kollade på damernas stafett i skidor dock, det blev sjukt spännande, jag ser fram emot mer sånt till helgen.
Imorgon är det morgonföreläsning innan det blir till att stressa till bussen.


Semmel-dagen

Det blev bara en enda semla under gårdagen, men den var riktigt god kan jag säga. Dessutom har jag fuskat  ett bra tag och ätit semlor lite nu och då.
Det blev också lite föreläsning, gående på stan och träning. Jag blev riktigt nöjd över några fynd jag gjorde på bokrean. En fet synonym-ordbok och en ännu fetare kokbok hör till fynden.
Kvällen avslutades med migrän och tidigt sänggående för att inte förgås av illamående.

Idag har jag knappt gjort annat än att sova, äta och vila och sova lite mer. Imorgon är en ledig dag även den, då ska det blir lite mer träning av. I helgen ska jag hem. Yey.


Språk-psyk

Idag var det ett nytt moment på schemat, språkpsykologi närmare bestämt. Det var ju intressant på ett sätt, och mer eller mindre obegripligt på ett annat. I detta fall klarar jag mig nog inte undan utan lite seriöst läsande och plugg.
Men mina tankar är överallt där de inte borde vara. Hemresa, bokrea och semlor är några av de saker som upptar min hjärna. Kanske jag kan läsa lite av kurslitteraturen och faktiskt förstå varför min hjärna gör som den gör.

Inget iksu idag, jag är nyfrisk ännu. Kanske imorgon istället.

Känguru

Så var det återigen tomt i lägenheten. Pojkvännen har åkt och det känns tärt på ganska många sätt och vis. Bara fyra år till som det behöver vara så här.
En sak som gjorde mig glad däremot var en present från en jätterar australiensiska som bott här i korridoren i några veckor. Hon åkte tillbaka hem nu i helgen, men lämnade världens sötaste känguru och ett brev innan hon for. Det är nästan så att man får en liten tår i ögat av det också.
Ikväll ska jag bara ta det lugnt, kanske öppna någon bok om språkpsykologi och känna mig duktig inför morgondagens nya kurs.


Ski

Så var man ledig, men det blåser så himla mycket ute, så jag vet inte om det är någon bra idé att lämna lägenheten. Förr eller senare blir man väl så illa tvungen ändå. Ska fixa lite gott käk tills ikväll hade jag tänkt. Något som funkar med vitt vin.
En semla skulle inte vara helt fel det heller.....
Nu blir det att kolla på lite skidor.


The end, my only friend, the end

Idag har jag fått äta upp det jag yttrade om att samtalsanalysen var så gott som klar. Nu har jag suttit i princip hela dagen och försökt få någon rätsida på det hela. Att jag har haft någon slags blandning av huvudvärk och migrän i flera dagar nu har inte direkt underlättat.  Jag har bestämt mig för att bli klar idag åtminstone. Och jag ser ett ljus i slutet av tunneln.
Imorgon ska jag dumpa av uppsatsen så fort jag bara kan. På kvällen får jag besök av pojkvännen, det var länge sedan vi sågs nu. Synd att jag fortfarande förkyld och seg bara. Men jag är ledig hela helgen. Det väger upp.


TRP? TKE?

Ibland förstår jag mig inte på mig själv. Det mesta känns bra inför seminariet imorgon och analysen är i princip klar den med. Ändå kan jag inte komma mig för att skriva klart den, för då har jag ju inget att göra resten av veckan. Dessutom tror jag att min duktighets-kvot är fylld för dagen. 
Alltså kommer jag att sitta där på fredag eftermiddag med en timme kvar till inlämning och fortfarande inte vara nöjd med uppsatsen. Men tydligen är det så jag vill ha det.
Ikväll har jag inga direkta planer och börjar redan bli smått uttråkad. Är fortfarande förkyld, så det blir ingen träning de närmsta dagarna. Jag får hitta på nåt att göra, nåt som inte är samtalsanalys. Tydligen.

Analys - igen

Har släpat mig till biblioteket idag, efter en lång och välbehövlig sovmorgon. Vi satt några timmar och fick faktiskt en hel del gjort. Det känns ganska bra inför redovisningen på onsdag, och själva samtalsanalysen har jag skrivit flera sidor på. Det mesta är dravvel och måste skrivas om, men det känns ändå under kontroll.
Är fortfarande förkyld och täppt i hjärnan, men det ska ha löst sig innan helgen hoppas jag. Med lite tur får jag besök då. Får jag inte det kanske jag drar hem en sväng, har inte varit hemma sedan jul.
Kommande helg är vi nämligen helt lediga, innan vi börjar nästa kurs. Får se till att ta tillvara på en sådan lyxig ledighet och hitta på nåt trevligt =)


.

Ugh, det kändes till och med jobbigt att gå och hämta en pizza idag. Det fick bli min middag.
Har åkt på huvudvärk, snuva och lite halsont och känner mig inte alls så pigg. Vid såna här tillfällen känns det skönt att lägga den lilla energi man har på samtalsanalys. Nån har dessutom ersatt min hjärna med gröt. Så har det nog alltid varit, men nu har jag för en gångs skull något att skylla min trögtänkthet på.
Men jag misströstar inte, jag har flera långa, produktiva dagar framför mig innan kursens slut.


Alla semlors dag - coming up

Så var det det där med Alla hjärtans dag. Jag lyckas alltid vara ensam den dagen på året, med pojkvännen utom räckhåll. Man får ta andra tillfällen i akt att fira kärleken istället.
Till exempel fettisdagen som förgyller min vardag snart, jag älskar verkligen semlor!

Idag har det blivit samtalsanalys, ett misslyckat gymbesök, en väldigt lyckad semla och en del tv-tittande.
Med lite tur blir morgondagen ungefär densamma, fast utan gymbesök, förkylningen är redan värre. Några friska veckor är tydligen allt man kan begära.


Finfint


Fint idag


Fint igår

Gårdagen var en helt ok dag, fick redovisningen överstökad och skyndade oss sedan tillbaka till universitetet för att dricka vin och mingla lite. Det var mycket trevligt, fastän det kändes lite konstigt att dricka på en torsdagseftermiddag med lärare där och allt. Efter några timmar drog vi oss hemåt och kollade lite film innan vi kunde call it a day.

Är oförskämt fint väder idag, man borde våga sig utanför lägenheten. Men så har man ju plikten som kallar också.
Det blir ingen träning eller nåt idag, har bokat en badmintonbana inför morgondagen dock. Det kan bli spännande.

Analys

Idag har det jobbats flitigt med samtalsanalys, flera timmar närmare bestämt. Lyckan var total när vi fixade fram en ovanligt snygg OH, i färg och allt. Nu vet vi att redovisningen kommer att bli lyckad.
Det blev lite träning ikväll också, dock på bekostnad av pluggande och middagsätande. Men nu kan jag vara lite lat resten av veckan istället.
Imorgon blir det lite "festande" och minglande med språkkonsult-klasserna och lärarna. Det kan bli riktigt trevligt, men det återstår helt enkelt att se.

Zzz

Om jag blir mer ineffektiv än vad jag är nu slutar jag snart att existera. Jag förstår inte varför jag inte bara kan få saker gjorda. Istället går jag och tränar och inbillar mig att jag åtminstone gör något som är lite vettigt.

Jag höll verkligen på att somna under föreläsningen idag, det är inte så ofta det är så illa. Jag såg dubbelt och kunde inte ens låtsas vara vaken. Fick sockerchocka mig och hälla i mig flera koppar te.


Ikväll: mat, gymmet, top model, läsa, studera, transkribera.


Kvart-i-två-ragg

Gårdagen var sannerligen lite av en upplevelse. Vi slöt upp några några stycken och kvällen avslutades på Corona, vilket var premiär åtminstone för mig. Det var länge sen jag raggade så hårt , med framgång dessutom. Det kan ju tilläggas att det inte var åt mig själv jag raggade. En lyckad kväll med andra ord, fast det där stället är inte att leka med om man är fattig student.
Idag blev det pizza - igen. Och överblivna after eight. Men men, det är ju bara helg en gång i veckan.

Trevligt

Fick riktigt trevligt och oväntat besked på föreläsningen igår, så jag var på bra humör hela dagen. Blev en tur ner till stan för att handla lite smågrejer och besöka systemet, sen blev det en lugn kväll framför tv:n, som vanligt.
Ikväll kanske det blir lite firande dock, har fortfarande inte varit på nån av studentpubarna men tänkte att det kanske skulle bli ändring på det ikväll. Men först måste jag läsa lite känner jag, i veckan blir det mycket annat som ska hinnas med. Har kommit en liten bit med transkriberingen och den examinerande uppgiften dock, så det känns skönt.
Tanken slog mig att kanske gå och träna idag, men eftersom vi var där igår och det är kallt och "snökaos" ute så tror jag att jag avstår.


Filmkväll

Det känns lite som helg redan. Igår var en (ur humanist-synpunkt) lång dag och idag har vi inget på schemat. Måste nog till universitetet ändå för att få nåt gjort med grupparbetet, men det känns inte så betungande.
Har tränat flitigt flera dagar i rad, så under gårdagen blev det inget annat än onyttigheter, slappande och filmtittande. Revolutionary road som alla säger ska vara så bra, eller Oscar-juryn verkar tycka det iaf, laddade jag ner. Jag inser faran med detta, nu när jag har radiotjänst hängande över mig och allt. Dom kanske har samröre med några skumma FRA-typer också, vad vet jag.
Filmen var helt ok, men mest nöjd är jag ändå över att min nya dvd kan läsa av filmerna från usb-minnet. Jag behöver aldrig bränna ut en skiva igen =)

Nu snöar det också, ganska mysigt faktiskt.

OverHead? Jättehjärna

Dagarna rullar på med föreläsningar och grejer. Vi har varit duktiga och grupparbetat de senaste dagarna. Vi har lyckats få ihop en liten redovisning av ingenting. Men det viktigaste av allt och det enda som spelar roll: vi har fixat OH.

Träning blir det nog idag också, med lite tur slipper man sån mördande träningsvärk imorgon då. Jag måste passa på nu innan jag blir sjuk igen. Det är bara en tidsfråga känner jag, har ju varit i princip frisk i flera veckor nu.


Down under

Herregud, jag är så dålig när det kommer till nya bekantskaper. Men jag har suttit nu i två timmar och pratat med en nyinflyttad australiensiska, eller rättare sagt hon har pratat, min engelska är inte vad den en gång var. Synd att hon bara ska stanna några veckor.
Hon är så rar, jag har redan blivit bjuden att utforska australien med henne som personlig guide. Käka känguru och krokodil ska vi göra. Om några år ska jag se till att ta tillvara på det erbjudandet, jag har alltid velat resa dit.

Annars har dagen, om möjligt, varit ännu slöare än gårdagen. Men jag har hunnit läsa några kapitel som tur är. Imorgon blir det grupparbete på stan, och om jag får bestämma, kanske en liten semla. Men not to worry, det vankas träning imorgon också.
Bodycombat kanske? Träningsvärken efter ett sånt pass räcker hela veckan.

Cookie

Tydligen spelar det ingen roll hur van man är vid snö och is, jag halkade likförbannat utanför ICA. Hade jag varit 30 år äldre hade jag brutit lårbenshalsen eller nåt, nu får jag nöja mig med det feta blåmärke som kommer att framträda så småningom.
Det enda goda det där affärsbesöket ledde till var inhandlandet av kladdkaka. Det var faktiskt enda anledningen till att jag lämnade lägenheten idag. Det blev en slö dag med mycket tv-tittande. Men resten av kvällen, eller minst en halvtimme eller så, ska jag vara effektiv och plöja all litteratur jag kan hitta. Vilket är oroväckande mycket.


RSS 2.0