Julefriden och nykursstressen



Snart är det december och jag har plockat fram adventsstaken. Det är faktiskt det enda pynt som får plats på den begränsade yta jag bor på som student. Kanske lite glitter också......
En ny kurs har tagit sin början och som vanligt sätter stressen igång. Men det verkar vara en rikitigt bra kurs, till och med de examinerande uppgifterna verkar roliga. Vad jag däremot inte skrattar åt är all litteratur, vi spenderade ett antal timmar på UB i eftermiddags för att leta reda på, låna och kopiera allt vi kunde hitta. Jag hoppas att jag för en gångs skull också beställt böckerna i tid så att de kommer fram innan kursen är slut......
Nu återstår bara att läsa.

Stemning (alla bra körlåtar är på danska)

Så var praktiken avklarad, ska bara skriva ihop och skicka några saker.
I Umeå är det inte heller någon snö och ingen julkänsla överhuvudtaget. Trots det ska jag nog gå på julmarknad på söndag och leta upp någon julkonsert inom de närmsta veckorna. Man måste komma i stämning. (Snart kommer han) 

Men först ska vi redovisa vfu:n för klassen, skriva en rapport och ha en väldigt trevlig helg innan nästa kurs drar igång.

Um

Att vara småförkyld och sedan vaccinera sig var tydligen ingen bra cocktail. Efter några dagars sängliggande är jag åtminstone på benen igen och i veckan måste jag infinna mig på jobbet för att hålla några möten och skriva lite saker. Det känns inte alls rätt att släppa allt bara för att min praktik är slut, jag var ju borta flera dagar och hann inte göra det jag hade tänkt.
Det enda jag sörjer är min lediga vecka som nu i verkar bli så ledig. Det var så väldigt länge sedan jag åkte någonstans, jag som hade tänkt åka iväg......
Jag ska göra det bästa av dagarna innan det bär upp till Umeå i alla fall. Och snart är det ju jul också. Jag fortsätter på det försiktigt positiva spåret.

Pinch



Det var inte riktigt planerat, men när jag såg att det var massvaccinering i Sundsvall idag så hängde jag på och trängdes 2,5 timmar i regnet bland pensionärer och andra som skolkat från jobbet. Jag var där över lunch, så jag har inte alltför dåligt samvete över den missade arbetstimmen. Vi var där i god tid innan vad vi trodde skulle bli lunchrusningen, men tydligen så tänkte alla andra exakt likadant.
Nu är det åtminstone gjort, ska bara invänta biverkningarna och de två veckorna det tar innan man blir helt immun......

Tisdag

Jag hade inget viktigt möte inbokat idag, så jag passade på att bli lite sjuk. Genom att kurera mig idag hoppas jag slippa bli vrålförkyld och missa allt senare i veckan.
Jag hoppas min taktik håller.
Svinis, du har inget att hämta här!

Det kom med i tidningen ändå =)


Blowin in the wind

Ikväll vankas det middag och vin med trevligt sällskap. Det är vad man behöver när det är så pissigt väder ute. Jag tog vovven på promenad i regnet och blåsten, och efter att hon pliktskyldigt gjort det hon skulle så ville hon bara hem.
Det blir nog ingen helkväll, i och med att tokhunden och katterna (och kaninen) inte borde vara ensamma för länge. Men det ska nog gå att lösa på något vis =)

Mätt

Vi var hungriga och kollade runt lite på måfå när vi hittade ett nyöppnat ställe alldeles bredvid Brandstation i Sundsvall. Hellbergs deli heter det och förutom att man kan köpa med sig diverse delikatesser hem så serverar de á la carte på kvällarna. Det var otroligt gott. Man fick själv välja och kombinera vilket kött, tillbehör, sås och sallad man ville ha och sen var det bara att hugga in, allt smakade lika bra.
Det är inte tokbilligt, men om man ändå har tänkt lägga en slant på att käka på restaurang så kan man lika gärna få lite bra mat för pengarna.

Praktiken går bra, jag har haft några möten vid det här laget och tiden går väldigt snabbt. Snart är mina veckor gjorda. Och igår blev jag skapligt överraskad när tidningen ringde och var jätteintresserade av projektet och ville ha intervju, en massa bilder, språkexempel och radiointervju. Får väl se om det kommer med i tidningen nån av dagarna!


Kvällsmusik


Work it

Det är ganska långa dagar. Halv nio till klockan fem är tungt för en humaniststudent. Och då tar jag mig ändå friheten att droppa in en halvtimme senare än alla andra.

Lite nervös har jag också blivit. Jobbet innebär ju mer än att sitta på sin kammare och gräva i texter. Det är såklart mer inspirerande att träffa och diskutera med andra människor motför att bara hålla på med sin egen grej. Men jag måste träffa en massa människor och övertyga dom vilken bra idé det är att satsa en massa tid och resurser på klarspråk. Jag har möten inbokade med i princip alla förvaltningchefer och andra "nyckelpersoner". Spännande värre.

Början på veckan

Praktiken flyter på och även om det känns lite överväldigande ibland så ska det nog bli några givande tre veckor. Jag är mer den typen som hellre grottar ner mig och språkgranska en text än driver ett klarspråksprojekt. Men det är inte läge att klaga.


Emil, som gick hela första året på språkkonsultprogrammet med oss, tog sitt liv förra veckan. Det känns hemskt och så väldigt väldigt onödigt. Han var hemma hos mig på fest flera gånger, även om vi aldrig var nära vänner. Jag hoppas att han förstår hur många som kommer att sakna honom ändå......

RSS 2.0