Yra

Sitter nu och trycker i mig syltlöksgryta, te, resorb och vatten. En lyckad kombination som brukar fungera.
Det gick inte så vilt till ikväll, vi grillade och chillade lite och sa adjö till några i klassen som snart ska hem över sommaren. Vi hoppas på ännu finare väder imorgon och att man är fit for fight igen innan kvällen.
Jag skulle ha sagt gonatt, men det är ett sånt jäkla liv utanför mitt fönster så jag tror inte att jag kan sova än på några timmar....

Hipp

Då var det här läsåret i princip förbi, jag ska bara producera en hemtenta, men det får bli nån gång nästa vecka. Sista föreläsningen är avslutad och snart blir det grillning och fest som fortsätter hela helgen. Brännbollsyran has arrived.

Dessutom fick jag just veta att jag får jobba 6 veckor i sommar, vilket inte var en så dålig födelsedagspresent =)

Går vidare

Jag ska inte vara bitter har jag bestämt. Det är ingen idé att reta sig på sånt man inte kan påverka.
Det brukar funka ganska bra faktiskt, jag kan aldrig vara arg länge.

Jag borde ta tag i lite saker inför sommaren. Men first things first, jag börjar med tv-tittande =)

Åh!

Fan också, nu har lägenhetskillen ångrat sig. Tydligen så ska hans kusin ha lägenheten istället. Jag som precis skulle dit och skriva på kontraktet, jag skulle ha gjort det igår kväll istället.
Får man göra så?
Vilken jävla tur att jag inte hann säga upp min lägenhet.....


Flyttlass

Då var det klart. Precis när jag hade hade ställt in mig på att det inte blir någon lägenhet så ringer han och säger att den är min. Det är onekligen glada nyheter, men just nu blir jag mest stressad över hur jag ska hinna med allt, jag hade ju tänkt ta sommarlov och dra härifrån snart. Sen så var det ju det här med pengarna, det blir onekligen kärvare i sommar, men det kan väl inte hjälpas.
Jag tror jag ska koppla bort det en stund och fokusera på de sista lektionerna för detta läsår. Sen är det mycket trevligheter att se fram emot i helgen också =)

Tvåa på Ålidhood, ja tack

Det är föreläsning varje dag och en hel del läsande som gäller denna vecka. Men det känns att det är slutspurten nu =)
Jag har varit och tittat på en lägenhet ikväll också, den var billig och bra på alla sätt och vis. Enda nackdelen var väl att han vill ha betalt under sommaren också. Jag får närmare besked imorgon. Undrar om det är möjligt att jag kan sno åt mig en vettig lägenhet i denna stad? Kan det vara så att saker och ting bara ordnar sig för mig denna sommar? Snart finns inte så mycket kvar att klaga på.

Kusten

Idag är återigen dagen då jag åker buss. Fast förhoppningsvis är det sista gången på ett tag.
Jag överväger starkt att betala extra för att sitta i "business class", vilket i sig är urtöntigt. Men bara vetskapen att ingen kommer att sätta sig bredvid mig på mitt extra rymliga säte är värd mycket. Och så får man ju te och macka också......


Så jävla skönt

Idag har varit en bra dag. Det mulna vädret sprack upp och det blev en riktigt fin eftermiddag. Jag har grillat, bara till mig själv, bara för att jag hade lust. Tentareslutatet från grammatiken har ramlat in, och jag behöver aldrig mer bekymra mig över det. Jag hann även med ett möte med en trevlig människa på kommunen som brann för språkfrågor och demokrati. Med lite tur blir dom min arbetsgivare under några veckor i sommar. Jag ska granska problematiska texter och hjälpa till att forma riktlinjer för språkanvändandet inom kommunen. Så nördigt och så roligt. Jag tog på mig min finaste snälla-anställ-mig-kavaj och låtsades veta vad jag höll på med. Då brukar det oftast gå vägen.

Nu ska jag käka choklad och titta på dålig tv. Det är jag värd.

Passive aggressive

Jag dräller runt här  och får inte så mycket gjort känner jag. Fast det är ingen panik, jag hinner fortfarande läsa dom där böckerna innan nästa vecka.
Jag har varit så trött de senaste dagarna, jag tror jag måste sluta med otyget att kliva upp innan klockan 8 på morgonen. Då får jag helt enkelt skylla mig själv att jag känner för att däcka efter Bolibompa.

Jag har en slags ilska och irritation som moler i bakgrunden. Det är bra. Jag har väntat så länge nu på att bli lite arg. 

New

Imorse var det Umä och en ny kurs som gällde, sedan tröstlöst letande efter rätt kurslitteratur och krånglande kopiatorer. Men nu har jag fått med mig allt jag behöver inför nästa vecka och har lyckats ta mig till Sundsvall. Ännu en avklarad bussresa. Som ni ser är mitt participanvändande flitigt idag. Det måste vara för  at jag är så enormt trött.


Done

Grammatiktentan är gjord och livet kan börja igen. Huvudvärken och illamåendet är dock kvar och lär inte ge med sig innan jag får veta tentaresultatet.
Jag skulle behöva sova lite, men har inte riktigt tid. Jag måste tvätta, packa och göra mig i ordning för att sedan göra släkten sällskap i födelsedagsfirande. Men det är det värt om det inkluderar tårta.

Imorgon är det introduktion till en ny kurs, den sista för terminen. Sedan bär det av till Sundsvall i några dagar.

Pac-man



Inlåning av onomatopoetiskt uttryck från den populära 60-talsserien Pac-man,
eller var det Batman?
Hysteriskt roligt, jag har skrattat oväntat mycket idag.

Lördag

Jag skiter i att det är lördag och att alla andra sippar vin och gottar sig i solen.
Ledig kommer jag att vara snart nog ändå. Här ska pluggas.

Summertime

Döm om min förvåning när jag idag fick ett mail från en informatör som jobbar med språkregler för Sundsvalls kommun. Hon vill träffa mig och, som det verkar, ge mig ett sommarjobb. Jag som trodde att den båten gått, nu har jag chans på bästa sommarjobbet istället. Yey. Nu åter till grammatiken. Ugh.


Följetången

Grammatik, det är allt min hjärna är fylld av just nu. Jag vågar inte göra något annat, jag är så rädd att något viktigt ramlar ut då.

Jag tänker aldrig på dig, men bara ikväll

Det var inte tänkt att det skulle bli en tvådagars, men med Sundsvallsbesök i stan vet man aldrig riktigt vad som ska hända. I fredags blev det en trevlig korridorsfest och igår singstar-förfest och utgång.
Men jag har en skavande känsla av att helgen blev mer lyckad för alla andra. All min vilja och tankekraft går mest åt till att hindra mig själv från att skicka fyllesms eller börja gråta. Precis som back in the days, fast denna gången är det inte bra med nostalgi.

Jag måste plugga grammatik nu.

Ur askan i elden

Helgen verkar arta sig. En del pluggande, ingen träning (än) och en hel del trevligheter som det ser ut. Snart blir det grönsaks- och godsaksgrillning med påföljande korridorsfest och kanske att någon vill hänga med och dansa på nån av studentpubarna sedan.
Ikväll ska jag vara mer genomtänkt i mitt dryckesval hade jag tänkt. Vin gör mig ensam, som ju aldrig är någon sinnesstämning lämplig för fest.

Nu ska jag passa på att vara glatt ovetandes, innan tentaresultatet ramlar in och kanske förstör min helg.

Studera

Mängden grammatiska regler kan knappast vara finit, så som Leila lovat. De tar ju aldrig slut.
Det är "hårt" pluggande på schemat varje dag nu, men imorgon vankas det fest också. Det var länge sen man gick ut nånstans på stan, kanske det blir en sådan sväng.
Som alltid blir tvn mitt sällskap ikväll. Och en kopp te.


Blues

Trots ihållande smärta har jag lyckats plugga i flera timmar. Det var väldigt välbehövligt, men nu gör jag inget mer idag.
Måste bara skaffa mat på nåt sätt.

Grammar

Grammatikföreläsning har det blivit idag, men luften gick ur mig och jag får antagligen inte så mycket mer gjort idag. Imorgon blir det nog lite pluggande i grupp istället, det känns mer överkomligt då och man har en chans att begripa sånt man inte begripit tidigare.
Jag måste skärpa mig nu. Det enda som hindrar mig från att vara en helt oduglig student är omtenta-skräcken. SAS ska inte vara med i väskan när jag åker hem för sommaren!


Fuck the system

Jag är så arg på skatteverket att jag fått huvudvärk. Först skulle jag betala 150 kronor, vilket inte känns så illa. Men efter att ha fyllt i någon blankett jag överhuvudtaget inte förstår är jag skyldig dem 3000 spänn. För ingenting.

Nu är min puls snart nere på hälsosam nivå och jag ser fram emot kvällen. Bowlande verkar det bli och kanske utgång. Annars funkar ju vindrickande i parken också.


Upp till kamp

Jag har varit i stan hela dagen för att demonstrera och frusit har jag också gjort i blåsten. Men här hemma är det vindstilla och 22 grader. Så borde det alltid vara.
Nu ska här grillas!

RSS 2.0