Vaken

Förutom att vara trött är jag idag både uppgiven och arg. Men jag är glad för Sundsvall och Umeå, som vet bättre än vad landet i stort verkar göra.


Idag gäller det

Efter en helg fylld med mat (vad annars?), städande, pluggande, datorsittande och lite shoppande är det nu valsöndag. Rösten är redan lagd och ikväll peppas det valvaka. Oavsett resultatet så fortsätter livet ungefär som vanligt imorgon. Bäst att plugga lite grammatik med andra ord.

21 JS FTW

Jag har totalt träskat ner mig i denna fantastiska serie! Det finns inget den inte har: 80-talsmode, en ung Johnny Depp, action, humor, en osammanhängande storyline, män i uniform och det avgörande faktum att samtliga killar har minst tre örhängen. För att inte tala om hur mycket den har berikat mitt engelska ordförråd med lökig 80-talsslang. Jag kommer att gråta en stilla tår när sista säsongen snart är genomtittad.



Svenskheten

Nu har engelskapluggandet dragit igång på allvar. Mycket tid läggs ner och väldigt lite blir gjort. Jag är redan less och då har jag ändå trott hela mitt liv att jag verkligen gillar engelska. Mitt gnällande låter som något ur Sverigedemokraternas senaste kampanj. Ge mig tillbaka mitt modersmål, jag känner mig låst!

På tal om det så är det ju val nu i helgen och spänningen stiger. Men det ser onekligen mörkt ut för dom rödgröna, så jag får väl gräva ner mig nånstans på söndag så att jag slipper se eländet. Väck mig när svenskarna har tagit sitt förnuft till fånga och genomskådat Reinfeldt & Co.

Kurera

Efter träningen häromdagen gick min kropp till attack mot sig själv och nu verkar det inte bättre än att jag blivit sjuk. Något som jag varken har tid eller lust med. Jag ska försöka att inte göra det värre genom att sova tokmycket och dricka en massa te. Förhoppningsvis är det bättre till helgen, men jag ska ju på födelsedagskalas redan imorgon.....

Mat m.m.

Helgen blev precis så lyckad som man kunde vänta sig. Vi åt, drack, fikade och åt ännu mer samtidigt som vi endera umgicks eller kollade på en massa film. Johnny Depp var temat för filmerna, men den här gången fick dom mindre kända av hans filmer stå i centrum. Hans insats in filmerna var endera knappt märkbar (Plutonen), medelmåttig (Nick of Time) eller galen på ett gulligt sätt (Benny & Joon). På köpet fick vi några intressanta tillskott till vårt engelska vokabulär. Helt klart värt.

Nu väntar ambitiös matlagning, träning och annat inspirerande. Allt utom att plugga. Men det är en kväll ikväll också.

Lördag

Igår blev det bio, jag har velat se Inception så länge nu och jag blev inte besviken. Bra film.
Idag har jag städat, rensat, slängt, sorterat och torkat. Jag har gjort allt utom att plugga eller träna. Men det kommer fler chanser...
Ikväll blir det fest och knytkalas som jag peppat för i flera dagar. Jag har bakat en fruktansvärt onyttig, sötsliskig kaka som jag inte vågar smaka av rädsla att jag ska äta upp hela plåten själv. Nackdelen med det är att jag inte har någon aning om hur lyckad den blivit denna gång, men efter lite alkohol är det ändå ingen som märker någon skillnad.
Imorgon blir det bakisbrunch på Skogis, precis som det ska vara på en söndag.

In english, please

Tillbaka till Umeå och tillbaka till verkligheten. Sommaren gick fort men jag vet inte ens om det är bra eller dåligt. Jag lyckades misslyckas med enda jag bestämt mig för att verkligen ta itu med denna sommar. Det är en ovan känsla. Fast egentligen har ju inget ändrats, så det är bara att fortsätta som förut och ta saker för vad de är.

Engelskan vi ska läsa hela denna termin har dragit igång. Jag brukade tycka att jag är ganska bra på engelska, men under senare år har jag insett att så inte är fallet. Tack vare några år utomlands i unga år har jag med mig en ganska fin känsla för vad som låter rätt och inte samt ett uttal som är en blandning av svensk/afrikansk/brittisk/amerikansk engelska.
Det är allt.


RSS 2.0