Måndag

Jag har gått och blivit alldeles oinspirerad. Jag vill inte riktigt läsa det som borde läsas eller göra något annat som har med den här kursen att göra. Men jag hoppas det vänder snart.

Jag tror jag ska hem till helgen, det kanske är det som behövs, att plugga med några katter i knäet och en tokhund som slickar fötterna.

Nu: intelligensbefriad tv. Idol följt av dom där Hollywoodfruarna.

Ursprunget

Språknörden i mig måste få sitt. Så istället för att beställa tråkig kurslitteratur har jag återigen beställt böcker som inte direkt räknas till livsnödvändigheterna, däribland en rolig etymologisk ordbok. Den tråkiga varianten har jag redan.


Danko



Jag gillar Rick Danko.

Peddan

I söndags blev det äntligen till att se Inglourious basterds. Man vänjer sig snabbt vid det tarantinska. Jag har inte så mycket emot övervåld, så länge det är gjort med lite finess.

Nu kurs har dragit igång och förutom nån enstaka föreläsning så har vi mest  en bunt saker att läsa i veckan och över helgen. Jag ska börja med det alldels strax.......
Först måste jag fatta vad kursen ska handla om. Det är pedagogik som gäller, det är inte direkt rocket science, men jag tror att den där institutionen vill få det att verka svårare än vad det egentligen är.

Helgen

Istället för vilt partajande blev det en lugn och nästan lite för trevlig tacokväll igår. Vi tog oss inte därifrån på hela kvällen. Men varför slita sig när det finns allt man behöver: mat, dricka, trevligt sällskap och godis.


Ikväll har jag fixat riktigt god mat och tänker fortsätta den i sällskap av alla goda musiker i The Last Waltz.


Sarah



Jag fick just veta att en av våra katter har gått bort. Hon har varit dålig ett tag, men det visade sig vara ett obotligt och dödligt virus hon fått. Hon som alltid har kämpat så.
Sarah, älskade lilla vännen, jag hoppas att du aldrig behöver lida mer och att du har det bra var du nu är.

Studentguide

Efter många timmars slit har vi lyckats skapa denna finfina film!


I moviemakingbranschen

Det är hårda dagar för en humanist nu. Ska vi bli klara med en film och en presentation innan torsdag så är det heldagar som gäller. Chop chop.

Norrlandskusten

Har hängt i Sundsvall några dagar, men nu väntar bussen tillbaka till Umeå.
Så roligt var det med det.

Valet och (VM)kvalet

Jag måste läsa tills imorgon. Men snart är det ju fotboll på tv. Och så är det ju tokfint väder ute.
Dessutom vill jag hem imorgon, men tänk om vi inte hinner göra klart filmen som ska redovisas nästa vecka? Men det kanske ändå inte blir så mycket gjort över helgen? Sen så skulle jag ju sjunga för studentkören i helgen också, eller så inte......

It's just wrong

Varje gång jag skriver här får jag dåligt samvete för att jag uppdaterar fel blogg. Tvångs-skol-bloggen skriker ju efter uppmärksamhet. Ska det vara så?

Änimi

Det blir bio ändå. Public enemies med Johnny Depp. Vilken karl! (det ska bli mitt stående uttryck från och med nu).


Slow

Första veckan för terminen är avklarad. Det känns fint.
Igår var det föreläsning och på kvällen fest med trevligt sällskap =) När vi skulle gå ut blev det däremot lite jobbigt med alla köer överallt, så några av oss lessnade och begav oss hemåt. Lite synd att kvällen blev så kort, men det får väl tas igen någon annan kväll istället.

Idag vet jag inte vad som händer. Städa? Laga mat? Slappa? Bio? Läsa? 
Det finns för många alternativ, antagligen får jag inte gjort nåt av det. 

Blågg

Nu har det dragit igång på allvar med en något förvirrande kurs. Eller så är det bara jag som är förvirrad, men jag tror det löser sig snart. Vi ska ha stenkoll på allt som händer på webben innan kursen är slut och alla ska vi ha en jätteinspirerande skol-blogg.

Jag borde ha ha bloggat och läst texter, men istället har jag hittat jättegott fika på stan och jättebra skor för halva rea-priset. Det ska jag nu fira med en pingvinstång på maten.

RSS 2.0