D day

Så var ytterligare ett år avklarat. Ute är det fortfarande kallt och rått, men ibland är det bara skönt med en promenad i sånt väder. Scharinska var trångt, svettigt och hade en ganska hög andel bra låtar på dansgolvet. Inte så illa.

Tätramania

Allt är återigen uppstyrt och vi har en som folder som är otroligt fin. Det som gör en extra stolt är att vi har gjort den helt själva. Vem visste att språkkonsulter besatt sådana färdigheter? Nu är den inne på tryckning och vi har ett bekymmer mindre.

Så var det den där rapporten som måste ta form innan det kan bli tal om sommarlov. Allra helst ska den ta form innan helgen så att det kan bli några glada och bekymmersfria dagar med brännsbollsyran. Vid närmare eftertanke så har jag ett halvt skrivblock med kludd, anteckningar och logg. Ska det vara så svårt att få ihop det till några prydligt datorskrivna sidor? Nej, jag menar ju det.


Processen

När man tror att man nästan är klar så har man oftast halva arbetet kvar. Vi såg målsnöret, men efter några ändringsförslag som först verkade vettiga och snygga har vår broschyr gått från att vara enkel, stilren och ganska fin till att bli ful, ful, ful. Det måste åtgärdas innan det kan bli tal om någon helg. 


Och ett helt år innan det egentligen är dags har jag börjat fundera på det här med avsked från klassen och andra fina människor som man känner. Jag är urbota dålig på allt sånt och blir alltid överdrivet sentimental. Jag vill att alla ska gilla mig (till och med folk jag inte gillar) och saknar folk redan innan de är borta. Det bottnar nog i en rädsla att jag ska sakna människor som inte kommer att sakna mig. Ungefär som vissa vänner man tappat kontakten med och skulle vilja höra av sig till, men man inte vet om det är önskvärt eller ens värt.
Det är synd.

Gratis lunch?

Efter en hård arbetsdag avslutades gårdagen med lite vin i parken som sedan blev spontanutgång till e-puben, "gratis" champagne och dans. Vad vet man. Efter att ha varit oproduktiv hela dagen blev det en picknickmiddag ikväll också, det är så skönt att vara ute även fast det inte är lika fint väder längre. Vi får väl se vad resten av helgen bjuder på.

The place to be

Dom sköna dagarna fortsätter. Vi hänger med designarna och försöker få ihop projektet eller hjälper till med Svenskans beskrivning-konferensen under dagarna och kvällarna spenderar vi grillandes vid Nydalasjön. Det har blivit korv, marshmallows, pinnbröd (med choklad!) hittills.










De e brå!

Efter ännu ett givande möte nere på Designhögskolan känns de kommande veckorna med jobb mest roliga. Vi har en hel del bra idéer vid det här laget och nu ska vi få ihop allting till text och sedan få det snyggt på affischer och broschyrer. Fast på den punkten är jag rädd att vi språkkonsulter inte har så mycket att bidra med. Word har sina begränsningar.....

Det har blivit oförskämt mycket glassätande, solande i gräset och cyklande med ljumma vindar i håret de senaste dagarna. Efter en utelunch blir det kvällsgrillning vid Nydalasjön.
Life is good.


Sommarhelg

Långhelgen har varit ett virrvarr av trevligheter och finfint väder och såklart de finaste människorna. Grillfest med värme och åskskurar, fest på peddan, picknick på bryggan vid nydalasjön, vin och utgång med dans med släktingar, skogisfika och solgassande i gräset. Vad rundar bättre av en sådan fantastisk helg än städning av korridoren och pajbakande i värmen?

Hanna sitter inne på några fina bilder.


Wuhu

Filmmaraton med tema faarlliga djur är avklarat och det är dags att peppa för kvällens grillning och fest. Det är inte så svårt när termometern visar 20 grader för första gången i år. Livet kunde definitivt ha varit värre just nu, ja. Eller som det också kan sägas:
Nothing wrong here!


Tommy Cooper, vilken hjälte


Varde helg!

Saken är biff! Varför välja när man kan göra allt roligt på (nästan) en och samma gång? Det vankas filmmaraton, utnyttjande av designarnas gästfrihet då vi våldsgästar deras fredagspub, utomhusfest med peddan in the park, picknick i solen med mousserande vin och andra godsaker. En söndagsfika på det så är helgen komplett sen. Det är ett tight schema, men eftersom jag är ett under av organisation så känner jag ingen oro......

Övertid

Efter en lugn helg hemma i Sundsvall var jag förgäves laddad för en ny arbetsvecka. Efter en liten föreläsning imorgon är veckan slut nästan innan den hunnit börja. Det veckliga besöket på Designhögskolan är avklarat och det finns i nuläget inte så mycket mer att säga eller göra i projektet. Vi avvaktar.

Det är nu man ska:
Träna (men jag håller på att bli förkyld)
Baka bullar (men jag har ju lagt av med sötsaker)
Handla (men jag har inga pengar över)
Grilla (men det är vintertemperatur ute)
Festa (men jag vill inte bli bakis)
Ha filmkväll (men jag vill ju festa)

Snabbvecka

Efter en cykeltur ner till stan, lite träning och lite läsande är man som folk igen. Imorgon avrundas veckan med föreläsning/workshop och antagligen blir det hemresa till helgen. Det låter som en helt ok vecka i mina öron. Nu återstår bara att vänta in designarna och luska reda på när de tänkt ha sin workshop, måtte det inte bli fredag eftermiddag....

Sol i sinne

För första gången på flera dagar visar sig solen och det är snart dags för mig att rulla ner till stan, för att sedan rulla (gå) upp till dagens seminarium. Vi gillar ju det här med klarspråk, det känns inte så jobbigt. Låt oss hoppas att det inte blir det heller.

Efter att ha provat på ett oerhört förnedrande träningspass igår lämnade jag lokalen och bokade in mig på bodycombat istället. Det var helt klart rätt beslut, om man bortser från en ganska grym träningsvärk idag. Och då har jag ändå bara sparkats och slagits med luften....


RSS 2.0