Vintern raa...

Valborg för mig är kallt och pissigt väder (alternativt snö), det slår aldrig fel. Planen för dagen är väl att läsa lite och sedan försöka fira valborg som en riktig student, med brasa och "Längtan till landet" vid campus. Kanske blir det någon fest någonstans? Peppen har inte infunnit sig än och jag misstänker att den dröjer tills i maj nån gång.


Nej nej nej

Åh, min älsklingskissemiss är riktigt sjuk och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Hon måste ha smittats av vår andra katt som dog förra året. Jag kan inte förstå att samma sak händer igen. Dom är ju inte alls gamla, dom skulle vara med i så många år till. Jag vill inte komma hem till ett hus utan katter, jag hoppas att hon blir bättre snart.

Pakket

Tusan, det känns att sommaren närmar sig. Det gick att ta en cykeltur ner till stan imorse utan att frysa ihjäl. Det blev ett besök på designhögskolan och en träff med industridesignstudenterna. Det ska bli så kul och peppande att jobba med dom i den här sista kursen innan sommaren. Tetra Pak kommer aldrig att ha skådat dess like.

Tallest man

Helena, du hade rätt. Vilken skön kille med sköna låtar.


Aj aj

Det var väldigt roligt igår måste jag säga. Beviset är en lite väl oförtjänt huvudvärk.
Efter att ha vilat några timmar hoppades jag må lite bättre, men istället vaknade jag med värre migrän och ville inte vara med längre. Efter att ha trugat i mig en pizza är det något bättre igen, men vilken innehållslös dag som gått till spillo. Mår jag bättre imorgon så blir det till att rycka upp sig lite!

Frihet

Helgen drar närmare, om några timmar är tentan inlämnad och då kan helgen officiellt börja. CSN har ramlat in på kontot och jag har blivit glad över en sån sak att jag har en bok att hämta på UB tidigare än jag trodde. Då är det onekligen bra vibbar. Igår var vi och såg umespexet och det var väldigt roligt och ville aldrig riktigt ta slut, efter 3 ½ hade vi fortfarande inte lämnat lokalen. Ikväll blir det födelsedagsfest och grillning bland snödrivorna.

Nu: tenta, uni, stan, sushi, systemet!

Min nyvunna (tillfälliga) frihet firar jag med The Hoff:

 

Genusfilter

Jag inbillar mig att jag har gott om tid, när jag i själva verket måste redovisa allt jag har kommit fram till imorgon. Tidigt dessutom. Jag borde alltså ha tänkt klart vid det här laget och dessutom ha en färdig powerpoint och helst ett manus med allt jag kommit fram till i min fantastiska granskning. Sedan ska dom jag redovisar för helst inte somna medan jag pratar, men det är en sak som åtminstone är utom min kontroll.

Varför finns det plötsligt en massa bra musik en och massa nya videos på youtube? Det borde vara förbjudet med såna distraherande moment. Jag vill ha ett lås/filter till min dator, ett sånt där som föräldrar använder för att ungarna inte ska porrsurfa och whatnot. Under tentaperiod skulle det banna mig från facebook, youtube, spotify och diverse bloggar. Inklusive min egen...


Askmåndag

Jag har kommit fram till att jag knappast är något mingelgeni, men jag träffade en del folk på konferensen ändå. De flesta var (av naturliga skäl) översättare. Det var väldigt lärorikt och många intressanta föredrag tillsammans med ett par riktiga stolpskott till föreläsare, vilket verkar vara oundvikligt.

Efter att ha trängts med tänkta flygresenärer på bussarna är jag tillbaka i Umeå idag för att skriva tenta och förbereda redovisning. Jag har i princip tentan i huvudet redan och nedkluddad i mitt block, det gäller bara att få ihop den nu. Och det väl bara att gört.

Jag längtar redan till helgen när det här är förbi.

SFÖ

Äntligen så känns denna kurs lite greppbar. Efter imorgon är det fullt fokus på tentan och redovisningen av tentan. Inget grupparbete, inget flamsande eller seminarier om orelevanta saker.
Fast under helgen blir det tyvärr nog inte så mycket tentaskrivande. Jag börjar bli mer och mer peppad för konferensen i Sundsvall. Jag såg deltagarlistan och utöver översättarfolket är det är en massa språkkonsulter som ska dit och en massa språkfolk som man känner igen namnet på. Här ska fan minglas.


Going mental

Efter att duktigt ha spenderat hela dagen på uni fikandes pluggandes har jag slöat bort kvällen genom att kolla på Shutter Island. Jag är med andra ord mer rädd än nånsin att jag ska bli galen och tokig utan att ens själv märka det. Obehaglig film det där, men eftersom jag gillar Scorsese väldigt mycket får jag väl så lov att titta på hans filmer ändå.

Som om det inte vore tillräckligt har jag dessutom blivit halvt tandlös. Baksidan av mina fasader har lossnat och jag måste snabbt fixa mig till någon tandläkare/specialist som kan fixa det utan att ruinera mig, fast med tanke på hur dyrt allt sånt där är ser det inte så ljust ut. Varför ska jag betala dyrt för en massa skit som inte är mitt fel? Som allting annat skyller jag på Reinfeldt och de andra borgarbrackorna.


Go west!

Efter tokgott födelsedagsfika hos Emma häromdagen blev det att möta upp min mor och skynda oss till NorrlandsOperan för att se West Side Story. Jag älskar verkligen musikaler och den här var riktigt bra, även om huvudpersonerna tyvärr inte riktigt övertygade trots att dom sjöng jättebra. Det var många fina killar som kunde dansa väldigt bra, det är allt som krävs för att jag ska bli nöjd.
Efter det fick vi erfara att det bara finns två matställen öppna på en söndag i Umeå centrum. Det blev till slut indiskt, som ju är en personlig favorit.

Nu är det ny vecka och jag måste ägna mig åt andra saker än bara nöjen hela dagarna. Idag ska jag hitta en sexistisk text. Det är svårare än jag trodde med tanke på att sexismen ska finnas överallt!


Fredagsrutinen

Fredagsrutinen som åtminstone några fredagar i månaden  består av sushi, schmäckfika och strosande på stan är avklarad. Det är alltid lika trevligt. Jag börjar till och med få lite ordning på mina sushipinnar vid det här laget. Det i sig är ett tecken på att man har lyckats här i livet, vill jag gärna tro i alla fall.

Helgen kommer fortsättningsvis mest att bestå av lite läsande, städande, fikande och musikalbesök. Inte så tokigt.

Påskhelg

Påsklovet bjöd på allt det där jag längtat efter, fast dagarna i Sundsvall hann jag inte alls träffa så många människor som jag hade velat. Påskhelgen som spenderades i fjällstugan var det däremot inget fel på. Efter några inledande dagar med mulet och töväder så blev det ett par fantastiska dagar med sol. Vi åt och drack gott, åkte på fjälltur och pimplingstur. När det är riktigt fint väder i fjällen är det riktigt svårt att slita sig därifrån, det är bland de vackraste platser jag vet, åtminstone om man räknar här i landet. Det enda bekymret var att vattnet var fruset så att det blev några dagar av att bära isvatten från bäcken. En lindrigare nackskada lyckades jag också ådra mig, men den är på bättringsvägen.

På fjället








Fisketur till Stökken






RSS 2.0