Marsfjällen

Efter ett antal lugna (och ganska tråkiga) dagar i Sundsvall bär det äntligen till fjälls imorgon. Jag behöver frisk luft, mackor grillade över öppen brasa, skoterkörning och påskchoklad. Antagligen åker jag direkt till Umeå efter att ha varit i stugan för att hinna till tisdagens nya spännande kurs. Då är det återigen dags att damma av debatten om könsneutrala pronomen och yrkesbeteckningar. Woho!


Påsklov

Vad vet man, det gick ju vägen den här gången också! Fast resultatet återstår att se. Men det är sekundärt, för just nu väntar påsklov, hemmavistelse och fjällresa. Jag är redan lite uttråkad här i Umeå, men imorgon blir det i alla fall miljöombyte.

Otenta

Gah! Något segare och svamligare har jag väl aldrig varit med om. Varför kunde inte jag också vara duktig i helgen? Nu skiter jag i det här och går och tränar.

Helgförfarandet

I helgen ska det hemtentas och göras uppgifter för hela slanten. Jag hade dessutom tänkt baka, men att ägna sig åt något så tidskrävande skulle mer kännas som en ursäkt för att inte göra det jag egentligen borde göra.


I övrigt kommer jag att spendera ytterligare en helg framför tv:n på grund av världscupavslutningen i Falun. Det är väl för väl att skidsäsongen är slut nu, jag har kollat ohälsosamt mycket på skidor den senaste tiden. Jag börjar till och med tycka att det är snyggt med vita trikåer på killar. Det kan sluta hur illa som helst.

mh_5271


Slutspelsvåfflor

Har mått ganska dåligt idag och med andra ord inte direkt varit på topp, men vi har jobbat på bra och fått nästan hela vår avslutande presentation klar nu. Så ikväll tänker jag lyxa till det med våfflor och genom att kolla in första slutspelsmatchen mellan HV och Timrå.

Jag har äntligen fått tummen ur och anmält mig till en konferens som är i Sundsvall i mitten på nästa månad. Man får passa på när det händer något språknördigt i den stan, i vanliga fall brukar allt sånt hända i Stockholm. Jag hoppas det blir kul och nyttigt. Det skulle ju inte skada att knyta en och annan kontakt heller.

Påsklängtan

Jag hade tänkt mig en ganska soft helg med lite hemtenta och kanske slänga en liten tanke åt grupparbetet och redovisningen under nästa vecka. Nu fick vi ytterligare en uppgift som ska fixas i helgen och genast blev det lite mer stressigt, fast arbetsbördan egentligen inte är så mycket större. Men med lite planering och struktur ska nog sista veckan på den här kursen gå vägen den också. Påsk och ledighet hägrar ju!

Nu måste jag jobba lite innan det blir skidor på tv i eftermiddag, efter det säger mina erfarenheter mig att jag inte kommer att få något vettigt gjort.

Jorå

Just som man börjat tänka att det där med ett EU-jobb, det måste ju vara det bästa av allt, så väcks vi tillbaka till verkligheten. Jag skulle inte palla ett arbetsliv med sådana texter. Med andra ord så är det dags att lägga på ett extra kol och sälja in sig till Vägverket (blivande Trafikverket?) ännu mer.


Nästan vårväder

Skidor på tv, en promenad i det soliga vädret följt av fikande.
Det är så jag alltid vill ha mina söndagar.


Och så var det ju det där med städning och kurslitteratur.....


Fredag

Som den dåliga student jag är orkade jag inte pallra mig till Corona ikväll, hur bra musik de än spelar. Det stället ger mig rysningar. Kanske att man är piggare att på något imorgon. Om inte annat så får det bli skogisfika på söndag. Helgerna går så fort nu för tiden. Jag som hade tänkt dammsuga och allt.....


Back in the days



Man skulle kunna tro att jag gått och blivit alldeles frikyrklig när jag lyssnar på sån här musik. Sanningen är att det enda som blivit kvar efter mina år på tokkristen skola är en liten förkärlek till gospel. Nostalgi.

It's time

Nu är det hög tid att göra det jag förträngt ett bra tag nu. Läsa.

After ski

Gud så skönt att äntligen komma iväg på den där skidturen. Det var inte helt perfekt väder, men å andra sidan var det lagom mycket folk i Bygdsiljum just denna dag och vi fick se några solglimtar ändå. Klassens sällskap gjorde inte det hela värre, de fixade med eld, korv och pinnbröd.....inget saknades!

Jag kom fortfarande ihåg hur man åker skidor och den nya utrustningen works like a charm. Att mina fötter, vader och ben höll på att gå av av smärta hade nog mer med min ovana att göra. Det blir en go träningsvärk att se fram emot imorgon. På det stora hela så var det en fantastiskt trevlig dag!

Synd

Jag gillar vår klass. Tack för en så trevlig kväll. Nu är det dags att peppa om för våfflor och morgondagens skidäventyr. Kjempegrejt!

Helg

Veckan har varit ok, förutom att jag i princip inte har läst någonting. Vi får se om man kommer igång i helgen, fast med tanke på att det är fest ikväll och skidtur på söndag så är sannolikheten inte så stor. Men det ska nog lösa sig ändå, det känns dessutom som att det är mycket upprepningar i den här kursen.


RSS 2.0